Beumerwalder

Kenmerkend bier van lage gisting en het  kenmerkt zich door een volle smaak met bitter-zoete en kruidige afdronk. En natuurlijk door een niet gering percentage alcohol. Door de langzame lage gisting is dit een heel helder bier met een romige schuimkraag.

De brouwer vertelt:
“Sinds mijn geboorte woonde ik tegenover ‘s werelds eerste Iterson koeltoren, gebouwd voor de Staatsmijn Emma in Brunssum. Een imposant bouwwerk dat later over de hele wereld werd nagebouwd en kenmerkend werd voor industrie en energie.
De Staatsmijnen trokken begin 20e eeuw grote aantallen gastarbeiders uit diverse landen waaronder Duitsland. En juist de Duitse mijnwerkers hadden specifieke wensen ten aanzien van hun bier…”

Dort(munder) voldeed aan het Reinheitsgebot en was door de hoge hopgift lang houdbaar. Een hostorisch bier dus, dat jammer genoeg nog maar door 3 brouwerijen in Nederland wordt gebrouwen: Gerlachus en Alfa, beide uit Beekdaelen en de Maltezer brouwerij in Maastricht. Met recht dus een Zuid-Limburgs toppertje!

Beumerwalder bleef ook niet onopgemerkt in de eerste editie van Cafés, een boek van Fiona de Lange met een prima score:

0
    0
    Winkelmandje
    Je winkelmandje is leegTerug naar de webshop