Over ons

“Als je maakt wat je zelf lekker vindt, weet je pas of ’t goed is.”

Thijs maakt niks wat hij zelf niet lust of geen zin in heeft. Dus wel bier en whisky! En een rits andere producten waar hij vierkant achter kan staan en die hij zelf óók lekker vindt.

Thijs is in zijn vrije tijd bierbrouwer en whiskystoker maar door de week business improvement specialist. Afgestudeerd als ingenieur Elektrotechniek vond hij in 2002 een hobby in het bierbrouwen, thuis in de keuken in Houthem Sint Gerlach. Elk jaar werd het beter en meer maar ook ingewikkelder en groter. In 2011 besloot Thijs om een vergunning aan te vragen voor het brouwen en – belangrijker nog – distilleren. Na een jaar mocht hij eindelijk zijn eerste ketel bouwen.

Als pionier in de Nederlandse whiskymarkt ontwikkelde Thijs zelf recepten en zijn apparatuur om tot de perfecte spirit te komen. Destijds hadden slechts Frysk Hynder en Millstone een Nederlandse whisky op de markt en deze nieuwkomer maakte vanaf het begin een single malt in een koperen potstill.

Na de eerste Limburgse Wiskie op de markt gebracht te hebben, volgden meerdere distilleerderijen in zijn voetsporen. De rondleidingen en masterclasses die Thijs gaf inspireerden velen om ook de overstap naar het levenswater te maken.

Het schoolvoorbeeld van een hobby die uit de hand is gelopen? Thijs beschouwt het experimenteren én het ondernemen als hobby met als grootste plezier: andere mensen kunnen laten genieten van alle lekkere dranken. En hij vindt het niet erg om met passie te vertellen over zijn werk…hobby en zijn kennis te delen met andere enthousiaste ondernemers. Hij geeft regelmatig lezingen over zijn hobby en over streekproducten, regionaal ondernemerschap, uitvinden en investeren. Hij werd vanwege zijn bevlogenheid al meerdere keren “Brouwer en Stoker des Vaderlands” genoemd. Thijs is ambassadeur van de korte keten: lokaal produceren en consumeren zorgt voor lagere kosten, meer plezier en misschien wel het belangrijkste: en minimale belasting voor het milieu en klimaat. Door samenwerking tussen (lokale) ondernemers ontstaat innovatie en een betere kwaliteit voor de consument.

“Concurrenten? In de whiskymarkt hoeven we elkaar niet te beconcurreren en is iedereen gebaat bij uitwisseling van kennis en ervaring ten behoeve van de kwaliteit en het imago van Nederlandse whisky’s. En de kwaliteit neemt alleen maar toe, dat is een goed teken!”

Jenny, Thijs’ echtgenote, werkt in het dagelijks leven in de zorg en voorziet daarnaast gasten in de brouwerij van een drankje en een hapje. Zorgen en bezorgd zijn, kritisch op een nieuwe aanschaf maar ook op een nieuwe smaak. Ze is de steun en toeverlaat die elke brouwer eigenlijk nodig heeft en ze zorgt ervoor dat Thijs met beide voetjes op de grond blijft.

En de koperen ketel poetsen? “Nee, dat moet hij fijn zelf doen. Hij maakt ‘m ook zelf vies.”

Thijs en Jenny nodigen je graag uit om hun mooie bedrijf een keer te komen bezoeken!

0
    0
    Winkelmandje
    Je winkelmandje is leegTerug naar de webshop