Over ons

Thijs is in zijn vrije tijd bierbrouwer en whiskystoker maar door de week management assistent bij Boels Verhuur. Afgestudeerd als ingenieur Elektrotechniek vond hij in 2002 een hobby in het bierbrouwen, thuis in de keuken. Elk jaar werd het beter en meer maar ook ingewikkelder en groter. In 2014 besloot Thijs om een vergunning aan te vragen voor het brouwen en – belangrijker nog – distilleren. Na een jaar mocht hij eindelijk zijn eerste ketel bouwen.

Hij werkt met passie aan zijn producten en heeft als credo: “eerst moet het resultaat goed smaken, daarna maak ik het mezelf gemakkelijk.” Zo past hij voortdurend de installaties van zijn – zelf ontworpen en samengestelde – brouwerij & stokerij aan op de wensen en mogelijkheden van het moment. Steeds beter, steeds hoger rendement maar bovenal: steeds lekkerder.

Het schoolvoorbeeld van een hobby die uit de hand is gelopen? Thijs beschouwt het experimenteren én het ondernemen als hobby met als grootste plezier: andere mensen kunnen laten genieten van alle lekkere dranken. En hij vindt het niet erg om met passie te vertellen over zijn werk…hobby.

Jenny, Thijs’ echtgenote, verzorgt in het dagelijks leven pasgeboren baby’s en voorziet daarnaast gasten in de brouwerij van een drankje en een hapje. Zorgen en bezorgd zijn, kritisch op een nieuwe aanschaf maar ook op een nieuwe smaak. Ze is de steun en toeverlaat die elke brouwer eigenlijk nodig heeft.

En de koperen ketel poetsen? “Nee, dat moet hij fijn zelf doen.” Hij maakt ‘m immers ook zelf vies.