Over ons

Thijs is in zijn vrije tijd bierbrouwer en whiskystoker maar door de week management assistent. Afgestudeerd als ingenieur Elektrotechniek vond hij in 2002 een hobby in het bierbrouwen, thuis in de keuken. Elk jaar werd het beter en meer maar ook ingewikkelder en groter. In 2013 besloot Thijs om een vergunning aan te vragen voor het brouwen en – belangrijker nog – distilleren. Na een jaar mocht hij eindelijk zijn eerste ketel bouwen.

Hij werkt met passie aan zijn producten en heeft als credo: “eerst moet het resultaat goed smaken, daarna pas ik het proces en de installatie aan op het product en niet andersom.” Zo past hij voortdurend de installaties van zijn – zelf ontworpen en samengestelde – brouwerij & stokerij aan op de wensen en mogelijkheden van het moment. Steeds beter, steeds hoger rendement maar bovenal: steeds lekkerder. Daar horen ook telkens nieuwe producten bij; sommige blijven bij een experiment en andere worden opgenomen in het assortiment.

Het schoolvoorbeeld van een hobby die uit de hand is gelopen? Thijs beschouwt het experimenteren én het ondernemen als hobby met als grootste plezier: andere mensen kunnen laten genieten van alle lekkere dranken. En hij vindt het niet erg om met passie te vertellen over zijn werk…hobby en zijn kennis te delen met andere enthousiaste ondernemers. Hij geeft regelmatig lezingen over zijn hobby en over streekproducten, regionaal ondernemerschap, uitvinden en investeren. Hij werd vanwege zijn bevlogenheid al meerdere keren “Brouwer en Stoker des Vaderlands” genoemd.

Jenny, Thijs’ echtgenote, verzorgt in het dagelijks leven pasgeboren baby’s en voorziet daarnaast gasten in de brouwerij van een drankje en een hapje. Zorgen en bezorgd zijn, kritisch op een nieuwe aanschaf maar ook op een nieuwe smaak. Ze is de steun en toeverlaat die elke brouwer eigenlijk nodig heeft en ze zorgt ervoor dat Thijs met beide voetjes op de grond blijft.

En de koperen ketel poetsen? “Nee, dat moet hij fijn zelf doen. Hij maakt ‘m immers ook zelf vies.”