Brouwerij

P1050374Ontstaan uit hobbymatig bier brouwen is de Gerlachus Bierbrouwerij uitgegroeid tot een uit de hand gelopen hobby: 3 gisttanks van elk 2,4 hl en beslag- en kookketels van 2 hl vormen samen een bescheiden brouwinstallatie voor het maken van enkele smaakvolle bieren.

De brouwerij wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het brouwen van het stookbier: de basis voor de Wiskie. Immers, de basis voor bier en whisky is hetzelfde en zo kan de installatie voor beide doeleinden worden gebruikt.

Alle bieren worden gebrouwen volgens eigen receptuur; uitgebalanceerd qua smaak en gemaakt van zuivere grondstoffen. Door de uitgekiende inrichting van het brouwhuis kunnen meerdere bieren gelijktijdig optimaal op smaak komen in gisttanks die afzonderlijk instelbaar zijn qua temperatuur.
P1050370
Gestart in 2002 is anno 2017 de brouwerij uitgegroeid tot een volwaardige producent van bieren zoals Limburgs Genieten (donker kruidig zwaar bier), Limburgs Veldbier (tarwe / weizen), Limburgse Tripel en Limburgs Beumerwalder (Dortmunder).

In de brouwerij worden zowel bieren voor directe consumptie gebrouwen alsook stookbier om te distilleren tot moutwijn en Wiskie. Elk brouwsel wordt volledig ambachtelijk gebrouwen zonder tussenkomst van automatische processen. Zo smaakt elk brouwsel nét even anders maar wel altijd authentiek en vol smaak. Vakmanschap en ruime ervaring van de brouwer zorgen telkens weer voor de hoogste kwaliteit!

Alle bieren worden afgevuld op flessen. Speciale edities met afwijkende verpakkingen voor bijvoorbeeld non-profit organisaties behoren tot de mogelijkheden.

De inrichting van de brouwerij voldoet aan de hygiëne-eisen van de NVWA en er wordt gewerkt volgens de HACCP richtlijnen. Het volledige productieproces van elke batch, van inkoop tot verkoop, wordt volgbaar geregistreerd.

P1050337

0
    0
    Winkelmandje
    Je winkelmandje is leegTerug naar de webshop