Brouwerij

P1050374De Gerlachus Brouwerij is een micro-brouwerij: met een kleine omvang en capaciteit en dus telkens kleine oplages. Die kleinschaligheid garandeert beheersbaarheid van het brouwproces en de mogelijkheid tot experimenteren. Nederland telt zo’n 400 geregistreerde brouwerijen, van keukentafel tot industrieel. De Gerlachus Bierbrouwerij is klein maar professioneel en bedient zo enkele professionele klanten.

De brouwerij is ontworpen en samengesteld na jaren ervaring opdoen, experimenteren en verfijnen van processen. De kleine ruimte is zo efficiënt ingericht dat gelijktijdig 2 brouwsels kunnen worden gebrouwen, er kan worden gedistilleerd én gebotteld.

Alle bieren worden gebrouwen volgens eigen receptuur; uitgebalanceerd qua smaak en gemaakt van zuivere grondstoffen. Door de uitgekiende inrichting van het brouwhuis kunnen meerdere bieren gelijktijdig optimaal op smaak komen in gisttanks die afzonderlijk instelbaar zijn qua temperatuur.
P1050370
Gestart in 2002 is anno 2017 de brouwerij uitgegroeid tot een volwaardige producent van bieren zoals Limburgs Genieten (donker kruidig zwaar bier), Limburgs Veldbier (tarwe / weizen), Limburgse Tripel, Limburgs Beumerwalder (Dortmunder) en binnenkort Limburgs Pils. Dankzij een volledige vergunning kan de Gerlachus brouwerij alle producten verkopen aan zowel particulieren als herverdelers.

In de brouwerij worden zowel bieren voor directe consumptie gebrouwen alsook stookbier om te distilleren tot moutwijn en Wiskie. Elk brouwsel wordt volledig ambachtelijk gebrouwen zonder tussenkomst van automatische processen. Zo smaakt elk brouwsel nét even anders maar wel altijd authentiek en vol smaak. Vakmanschap en ruime ervaring van de brouwer zorgen telkens weer voor de hoogste kwaliteit!

Alle bieren worden afgevuld op flessen. Speciale edities met afwijkende verpakkingen voor bijvoorbeeld non-profit organisaties behoren tot de mogelijkheden.

De inrichting van de brouwerij voldoet aan de hygiëne-eisen van de NVWA en er wordt gewerkt volgens de HACCP richtlijnen. Het volledige productieproces van elke batch, van inkoop tot verkoop, wordt volgbaar geregistreerd.

P1050337