Ons verhaal

Wij vinden dat een product alleen goed genoeg is als we er ons best op hebben gedaan. Als we de beste grondstoffen hebben gebruikt, het met zorg hebben behandeld, met liefde, en zonder concessies te doen hebben verwerkt tot het eindproduct. Alleen als het dan ook écht goed is, pas dan is het goed genoeg voor onze gasten en klanten.

De Gerlachus Bierbrouwerij en Whiskystokerij gebruikt daarom mouten van bekende en gerenommeerde mouterijen, naar wens gerookt op turf of gebrand tot de juiste sterkte. In de eigen brouwerij wordt het bier met water diep uit de Limburgse bodem gemaakt en vergist het met speciaal geselecteerde gistsoorten. Wiskie laten we na de dubbele distillatie in een koperen ketel rijpen op eikenhout en tot slot wordt het eindproduct tot de gewenste sterkte verdund. Allemaal met oog voor detail met de juiste smaak als resultaat, zoals onze gasten hun Wiskie het liefst hebben.

img_0006-copyHet distilleren doen we in een stookketel die we zelf hebben gebouwd en waarmee het distillatieproces nauwkeurig kan worden uitgevoerd. De smaak en het karakter van elk distillaat is afhankelijk van de bouw en samenstelling van de ketel en is voor elke stokerij uniek. We hebben veel ontwikkeld, geproefd, verbouwd, aangepast en hard gewerkt om het karakter te krijgen zoals we het wilden hebben: zacht, smaakvol en met een stoere tint. Dat karakter past bij ons en bij veel van onze gasten. En een karakter verander je niet zomaar. Ook onze bieren zijn het resultaat van experimenteren en goed luisteren naar onze gasten, zelf proeven, bijstellen en ons aanpassen aan de smaak van de liefhebber zonder consessies te doen.

Door het met geduld te laten rijpen, zo lang als nodig is, worden onze dranken steeds lekkerder. En zodra het op z’n smaakvolst is, steken we het in een mooie fles die recht doet aan z’n inhoud. Want zoiets lekkers mag best gezien worden.

Zo werken we al sinds 2002 en daar gaat ook niks aan veranderen.

7022121-barrels-whisky