Ingrediënten

 

Gerlachus Wiskie wordt gemaakt van 100% gerst, deels gerookt op turf. Er wordt geen suiker toegevoegd, noch wordt suiker onttrokken aan maïs, melasse, aardappelen of andere zetmeelhoudende gewassen. Ook na de lagering wordt geen caramel of glycerine toegevoegd om de smaak te beïnvloeden. Onze Wiskie is een echte single malt, zonder allerlei flauwekul.

20140203-grains-pearl-barley

Volgens de Europese Verordering nr. 110/2008 van het Europees Parlement dient whisky (of whiskey) te worden gemaakt door: “distillatie van een beslag van gemoute granen, al dan niet met hele korrels van andere granen dat vooraf is versuikerd door diastase van de erin aanwezige mout, al dan niet met andere natuurlijke enzymen, (en) is vergist onder inwerking van gist.”

Het is dus niet toegestaan om whisky te maken van ongemoute granen (bijvoorbeeld 100% spelt), hooguit als toevoeging.

Het gebruik van alleen gerstemout zorgt nu juist voor de onmiskenbaar volle smaak en de afwezigheid van nare bijsmaken. Dat is wel iets duurder maar daardoor juist het beste van het beste. En dan krijg je ook een product dat meteen goed is, daar hoeven we geen extra stoffen in te stoppen om het lekkerder te maken. En lekker is het!

Verder naar bereiding