Graanbranderij de IJsvogel uit Arcen brengt binnen enkele weken een eigen gin op de markt.
raanbranderij de IJsvogel uit Arcen brengt binnen enkele weken een eigen gin op de markt.
Het drankje was tot voor een paar jaar een elitedrankje, maar wordt steeds meer in het restaurant of op het terras gedronken.
Groei
Drankstoker Pieter Verschuren stookt al
jaren whisky en likeuren, maar een Limburgse gin is nieuw. “We zien op
de markt een beweging. In Nederland is dat vooralsnog in het westen van
het land, maar we zien ook een grote groei in Belgie en Duitsland en we
wilen met de markt mee groeien”, aldus Verschuren.
Fruit
Vooral het fruit in de gin komt uit
Limburg. Volgens Verschuren proef je duidelijk dat het een eigen gin uit
de provincie is. Vers fruit wordt gebruikt en handmatig gestookt, dat
is een groot verschil dan het machinale gebeuren. De Limburgse gins komen binnen enkele weken op de markt.
Zjin
Arcen is niet de enige stokerij die met een eigen gin komt. Gerlachus uit Hulsberg heeft ‘Zjin’ in het assortiment.
Bron: 1Limburg
Comments are closed