single malt
Gerlachus maakt de enige échte single malt whisky van Limburg: gemaakt van beslag tot whisky in onze eigen distilleerderij van alleen gerstemout in een koperen potstill.
Met liefde gemaakt
Bij Gerlachus wordt er met liefde en passie gewerkt aan het distilleren van whisky, gin, likeuren en speciaalbieren.
ambachtelijk
De productie van Gerlachus whisky vereist geduld, kennis en vakmanschap om tot een ongeëvenaard lekker eindproduct te komen.
Ontdek het verhaal achter Gerlachus
Het ontstaan van een passie
Leer meer over Gerlachus en hun unieke whiskyproductieproces. Maak kennis met de stookmeester Thijs en laat je meevoeren in zijn verhaal tijdens de rondleidingen en masterclasses.
Het ambacht van het whisky brouwen en distilleren
Gerlachus heeft de kunst van het brouwen en distilleren van whisky volledig in de hand. De stookmeester Thijs vertelt tijdens rondleidingen en masterclasses met passie en enthousiasme over zijn vak en zijn liefde voor Wiskie.
De enige echte Limburgse single malt whisky
Gerlachus brouwt en distilleert op ambachtelijke wijze de enige echte Limburgse single malt whisky. Deze Wiskie wordt op bijzondere plekken gelagerd: in de kelders van Château Sint Gerlach en in de mergelgrotten van Château Neercanne. De samenwerking met deze top gastronomie én hun historische locaties maken van whisky Limburgse Wiskie.
Nieuwe flessen
Ontdek elk jaar de nieuwste en meest unieke flessen Wiskie van Gerlachus.
Aantal jaar actief
12
WISKIE VARIËTEITEN
3
Distilleerketels
1
Jaarlijkse productie
1000
flessen
Onze Klanten
Bekijk welke klanten al genoten hebben van de limburgse single malt whisky.
Ontmoet het team
Leer hier het team achter Gerlachus kennen en ontdek de gezichten achter ons unieke whiskyproduct.
Thijs
Stookmeester
Met zijn passie voor de ambachtelijke whiskyproductie en zijn kennis van biologische en technische processen, zorgt Thijs voor een uniek en ongeëvenaard eindproduct.
Jenny
Gastvrouw
Door de week werkt zij in de zorg en op zaterdagen zorgt zij voor de gasten door ze warm welkom te heten en te voorzien van een hapje en een drankje.
Pim
Assistent
Onze aankomende brouwer en leerling-stoker helpt met het onderhoud in de brouwerij en zorgt ervoor dat er altijd voldoende voorraden klaarstaan.
Volgt hij ooit zijn vader op?
108
Afvalverwerker
Zij eet het grootste deel op van de bostel die na het brouwen overblijft. Elke week krijgen zij en haar zusjes en nichtjes een flinke schep van dit heerlijke voer en in ruil geeft ze lekkere melk en straks biefstuk!
Boek nu je rondleiding!
Ontdek de unieke smaak van onze Limburgse single malt whisky en leer alles over het ambacht van whiskyproductie tijdens onze rondleidingen en masterclasses.